اخبار > نمايش شاهكارهايي از گنجينه موزه ملي ايران در صبا


نمايش شاهكارهايي از گنجينه موزه ملي ايران در صبا

 

در نمايشگاه بزرگداشت نام‌آوران خاندان تجويدي، چندين اثر نفيس از استادان محمود هادي تجويدي و شاگردان برجسته و بنام آنان علي مطيع،‌ عبداله زاويه، ابوطالب مقيمي تبريزي از گنجينه موزه هنرهاي ملي ايران از فردا در مجموعه صبا به نمايش درمي‌آيد.

 در نمايشگاه بزرگداشت نام‌آوران خاندان تجويدي، چندين اثر نفيس از استادان محمود هادي تجويدي و شاگردان برجسته و بنام آنان علي مطيع،‌ عبداله زاويه، ابوطالب مقيمي تبريزي از گنجينه موزه هنرهاي ملي ايران از فردا در مجموعه صبا به نمايش درمي‌آيد.


به گزارش روابط عمومي مؤسسه فرهنگي هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر، خانم دارايي مسئول موزه هنرهاي ملي ايران از انتقال و ارائه 33 اثر نفيس و منحصربفرد متعلق به گنجينه اين موزه در نمايشگاه بزرگ «مكتب نگارگري تجويدي» در مؤسسه صبا خبر داد. به گفته وي اين نخستين بار است كه موزه هنرهاي ملي ايران 33 اثر برجسته و شاخص از استاد هادي تجويدي احياگر شيوه اصيل نگارگري و مينياتور ايراني در دوران معاصر پس از سه قرن فترت و ركود (از پايان عصر صفويه)، و فرزندانشان محمد تجويدي و اكبر تجويدي و شاگردان نام‌آورشان كه خود استادان مسلم اين هنر بوده‌اند زنده‌يادان ابوطالب مقيمي تبريزي، علي مطيع، عبداله زاويه را در نمايشگاهي با وسعت و اهميتي كه مجموعه صبا برگزار مي‌كند رونمايي خواهد كرد.

وي افزود ارائه اين آثار براي همه علاقمندان اين هنر اصيل و پژوهشگران علاقمند به مطالعه تاريخ نگارگري در صد سال اخير اتفاقي كم سابقه و مهم به شمار مي‌رود از آن جهت كه تذهيب‌ها و نگارگري‌هاي مرحوم هادي تجويدي و شاگردان وي حلقه اتصال دوران ما را با تاريخ اصيل و كهن هنر نگارگري و تذهيب ايراني ترسيم مي‌كند و بدون شناخت جايگاه اين مكتب كه به مثابه احياگر سنتهاي زيبايي‌شناختي نگارگري ماست نمي‌توان نقاط ناشناخته و مبهم را بررسي كرد و راز استمرار و تداوم اين هنر را در دوران معاصر كشف نمود. در ميان آثاري كه از گنجينه موزه هنرهاي ملي ايران در مؤسسه صبا نمايش داده مي‌شود شيخ صنعان و دختر ترسا، موسي و شبان، ديدار يوسف و زليخا و نيز بازآفريني معراج پيامبر اثر سلطان محمد توسط استاد علي مطيع از شاگردان هادي تجويدي به چشم مي‌خورد.
گفتني است آثار اين مكتب نگارگري حاوي ظرايف و دقايق پنهان اين هنر ايراني بوده و مضامين عمده آنها را قصص و روايات قرآني، حماسي، اشعار، امثال و حكمتهاي ادب فارسي تشكيل مي‌دهد.

يادآور مي‌شود زنده‌ياد هادي تجويدي كه به نوعي احياگر اين شيوه اصيل و كهن در روزگار ما به شمار مي‌رود نقش عمده‌اي در ترويج هنر نگارگري و تذهيب در ميان عموم مردم و حفظ و بازآفريني بسياري از آثار نفيس اين شيوه هنري ايران كه در نقاط مختلف دنيا نگهداري مي‌شود داشت. وي شاگرد كمال‌الملك بود و در مدرسه صنايع قديم شاگردان بسياري تربيت كرد كه هر يك استادان طراز اول اين رشته محسوب مي‌شوند.

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٨ ارديبهشت ١٣٨٩ - ١٢:٠٩ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.