اخبار > صبا بزرگترين گنجينه 80 سال نگارگري و مينياتور ايراني را با «مكتب تجويدي» رونمايي كرد


صبا بزرگترين گنجينه 80 سال نگارگري و مينياتور ايراني را با «مكتب تجويدي» رونمايي كرد

 

با گشايش نمايشگاه مروري بر آثار درخشان و شاخص مكتب نگارگري خاندان تجويدي، مؤسسه صبا بزرگترين گنجينه از 80 سال تاريخ مينياتور و نگارگري معاصر ايران را رونمايي كرد.

 

با گشايش نمايشگاه مروري بر آثار درخشان و شاخص مكتب نگارگري خاندان تجويدي، مؤسسه صبا بزرگترين گنجينه از 80 سال تاريخ مينياتور و نگارگري معاصر ايران را رونمايي كرد.

به گزارش روابط عمومي مؤسسه فرهنگي هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر در مراسم گشايش نمايشگاه و سلسله همايشهاي بزرگداشت خاندان تجويدي و ارائه آثار برجسته و شاخص نام‌آوران اين خاندان هنرپرور كه با حضور انبوه علاقمندان برگزار شد ابتدا دكتر محمدعلي رجبي دبير علمي همايشها گزارشي از روند شكل‌گيري و اهداف اين نمايشگاه و نشستها را ارائه كرد، سپس علي معلم دامغاني رئيس فرهنگستان هنر در سخنان كوتاهي از افتخارات فرهنگي هنري تجويدي‌ها، ياد كرد. در اين مراسم دكتر بهمن نامور مطلق دبير فرهنگستان هنر، محمود شالويي مديركل مركز هنرهاي تجسمي و رئيس موزه هنرهاي معاصر، دكتر محمد رجبي و استادان و پيشكسوتان هنر نگارگري ايران حضور داشتند. در نمايشگاهي كه صبا همزمان با سلسله همايشهاي تجليل از خاندان تجويدي و بويژه استاد علي اكبر مختارتجويدي توسط فرهنگستان هنر ميزباني مي‌كند نزديك به 200 اثر برجسته و منحصربفرد از شاهكارهاي مكتب تجويدي بعنوان مكتب احياگر سنت نگارگري و مينياتور ايراني پس از نزديك دو قرن فترت و فراموشي و بازآفريني آن با شيوه‌اي تازه در دوران معاصر عرضه شده است. اين آثار از مراكز مختلف همچون موزه هنرهاي ملي ايران، موزه هنرهاي معاصر تهران و مجموعه‌هاي شخصي جمع‌آوري و بطور يكجا و در سطحي وسيع تقديم علاقمندان اين هنر و نيز پژوهشگران تاريخ نگارگري معاصر شده است. آثار منحصربفرد و نفيس استاد هادي تجويدي و شاگردانش استاد علي مطيع، ابوطالب مقيمي تبريزي، عبداله زاويه، محمدرضا تائب، اسماعيل نظري، علي كريمي و نيز استاد محمد تجويدي كه حلقه پيوند سنت و زيبايي‌شناسي اين هنر با عامه مردم در نيم قرن اخير محسوب شده و بسياري از آثارش در حوزه‌هاي مذهبي، آئيني، حماسي و تصويرگري ديوان شاعران بزرگ ايراني در حافظه عموم مردم ماندگار شده است در اين نمايشگاه بصورت مجموعه‌اي متمركز و در قالب پژوهشي ارائه شده است كه بسياري از اين شاهكارهاي هنر نگارگري معاصر براي نخستين باز رونمايي مي‌شود. مكتب تجويدي به احيا و استمرار اين هنر اصيل و كهن در اوج فراگير شدن شيوه‌هاي مدرنيستي نقاشي دست زد و با انتقال ظرايف، پيچيدگي‌ها و ارزشهاي منحصربفرد و بداعتهاي اين هنر توسط استاد هادي تجويدي و شاگردانش، اين سلسله تداوم يافت و طي آن بسياري از نفايس نگارگري هزار ساله ايراني كه از ايران به موزه‌هاي سراسر دنيا منتقل شده بود باز‌آفريني گرديد. نمايشگاه آثار نگارگري و مينياتور مكتب تجويدي تا ششم خرداد ماه جاري ميزبان عموم علاقمندان خواهد بود.

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ٨ ارديبهشت ١٣٨٩ - ١٢:٠٥ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.