اخبار > «نمايشگاه نگارگران تجويدي درخشانترين جلوه از شجره طيبه نگارگري ايراني است »


استاد مجيد مهرگان:
«نمايشگاه نگارگران تجويدي درخشانترين جلوه از شجره طيبه نگارگري ايراني است »

 

استاد مجيد مهرگان با اشاره به برگزاري نمايشگاه مكتب نگارگري خاندان هنرآفرين تجويدي با اشاره به اينكه اين مكتب، حلقه پيوند دوران معاصر با سنت فاخر و اصيل نگارگري كهن ايراني است اين اقدام را حركتي مؤثر جهت شناخت بيشتر تاريخ نگارگري كشورمان دانست.

 استاد مجيد مهرگان با اشاره به برگزاري نمايشگاه مكتب نگارگري خاندان هنرآفرين تجويدي با اشاره به اينكه اين مكتب، حلقه پيوند دوران معاصر با سنت فاخر و اصيل نگارگري كهن ايراني است اين اقدام را حركتي مؤثر جهت شناخت بيشتر تاريخ نگارگري كشورمان دانست.


به گزارش روابط عمومي مؤسسه فرهنگي هنري صبا وابسته به فرهنگستان هنر استاد مجيد مهرگان نگارگر و عضو فرهنگستان هنر در گفتگويي با برشمردن ويژگي‌هاي ممتاز و فضايل منحصربفرد علمي و جايگاه هنري استاد علي اكبر تجويدي خاطر نشان كرد: بزرگداشت نام‌آوران اين خاندان به يقين فصلهايي درخشان از تاريخ نگارگري اصيل ايراني را پيش روي علاقمندان خواهد گشود.

اين صاحبنظر برجسته با بيان اينكه استاد علي اكبر تجويدي گنجينه‌اي عظيم از دانش و شناخت ظرايف و پيچيدگي‌هاي سنت نگارگري ايراني است افزود: نكات و ناگفته‌هايي از نگارگري است كه فقط بايد از ايشان شنيد و انتشار چند كتاب آماده ايشان يا سفارش كتاب به اين انديشمند، راههايي براي خوشه‌چيني از اين خرمن معرفت است.

مهرگان با اشاره به ويژگي‌هاي استاد زنده‌ياد هادي تجويدي به عنوان احيا‌گر و آغاز كننده مجدد نگارگري ايران پس از دو سه قرن فترت و خاموشي تأكيد كرد: شجره طيبه تجويدي كه نسب از « ميرزا بابا» نقاش نامدار عصر فتحعلي شاه برده‌اند ميراث هنر را به اوج رسانده‌اند چه در نگارگري، چه در موسيقي و چه در هنرهاي ديگر و استاد هادي تجويدي از جهت احياي سنت اصيل نگارگري ايران در دوران معاصر و تربيت شاگرداني كه خود در اين عرصه استاد مسلم بوده‌اند چون زنده‌يادان زاويه، مقيمي، كريمي و ... حق بزرگي به گردن فرهنگ و هنر اين سرزمين تا هميشه دارد.

وي افزود: به قطع و يقين مي‌گويم اگر همت و رنجهاي مرحومان هادي خان تجويدي، حسين بهزاد، بهادري و امامي نبود و اين هنر بوسيله آنان در روزگار ما به نسل بعدي انتقال داده نمي‌شد جز نامي از نگارگري ايران باقي نمانده بود. وي يادآور شد: اين نمايشگاه و همايش، كار عظيم و قابل ستايشي بود كه توسط فرهنگستان هنر و مؤسسه فرهنگي هنري صبا صورت گرفته و بايد خيلي پيشتر از اين انجام مي‌شد تا همه با زوايا و ابعادي ناشناخته و نقاطي مبهم از تاريخ نگارگري كشورمان آشنا شوند.

استاد مجيد مهرگان همچنين گفت: بزرگاني چون علي اكبر تجويدي نقطه اتصالي بين دوره ما با تمام ظرافتها و عظمتهاي هنر ايران هستند و بايد جوانان ما از نزديك آثار بزرگاني چون هادي تجويدي را ببينندكه به همراه شاگردان ارزشمند خود كمر به احياي يك سنت عظيم هنري و ملي زد و با چه مشقتي، آثار ايراني به تاراج رفته و موجود در موزه‌هاي متروپوليتن و آرميتاژ و استانبول و... از سلطان محمد و كمال‌الدين بهزاد و آقاميرك را بازسازي و برگردان كرد و ميراثي را كه متروك مانده بود دوباره زنده كرد و به نسل بعد از خود سپرد و ما بايد قدردان همت بزرگشان باشيم.

گفتني است نمايشگاه خاندان تجويدي تا 7 خرداد ماه همه روزه بجز ايام تعطيل از ساعت 10 صبح لغايت 19 ، ميزبان عموم علاقمندان مي باشد.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١٤ ارديبهشت ١٣٨٩ - ١٠:٠١ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.