اخبار > يكصد و بيست اثر از آثار اين خاندان به نمايش در‌مي‌آيد


محمد علي رجبي دبير علمي بزرگداشت خاندان تجويدي :
يكصد و بيست اثر از آثار اين خاندان به نمايش در‌مي‌آيد

 

يكصدو بيست اثر از آثار نقاشي و نگارگري خاندان تجويدي در برنامه سلسله پاسداشت فرزانگان هنرهاي سنتي ايران به نمايش در مي‌آيد.

 يكصدو بيست اثر از آثار نقاشي و نگارگري خاندان تجويدي در برنامه سلسله پاسداشت فرزانگان هنرهاي سنتي ايران به نمايش در مي‌آيد.


به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، محمدعلي رجبي، دبير علمي بزرگداشت خاندان تجويدي، در خصوص برگزاري اين برنامه گفت: «بزرگداشت خاندان تجويدي از جمله برنامه‌هاي پاسداشت فرزانگان هنرهاي سنتي ايران است كه از سوي گروه هنر‌هاي سنتي فرهنگستان هنر برگزار مي‌شود. اين بزرگداشت‌ها سالي يك بار به هنرمندان يا محققان هنري كه داراي ويژگي‌هاي خاص بوده و ساليان متمادي عمرشان را به فعاليت‌هايي در زمينه‌ هنرهاي سنتي اختصاص داده‌اند، مي‌پردازد.»

دبير علمي سلسله پاسداشت‌ فرزانگان هنرهاي سنتي ادامه‌داد : « نخستين بزرگداشت به مرحوم دهنوي، استاد قلم‌زني ايران اختصاص يافت. وي احياء گر اين هنر پس از چند صد سال بود. دومين بزرگداشت نيز به استاد محسن محسني كه خدمات او در زنده نگه داشتن نقش اصيل فرش ايران بسيار با ارزش است، اختصاص داشت. طي برگزاري اين بزرگداشت، آثار منحصر به فرد از طراحي نقش فرش كه از يكصد و چهل سال پيش تا به امروز موجود بود، براي نخستين بار در تاريخ هنر فرش به نمايش گذاشته شد.»

وي ادامه داد: «سومين بزرگداشت به دكتر علي اكبر مختار تجويدي اختصاص دارد. شخصيت او از جنبه‌هاي مختلف ارزشمند است. نخست آن‌كه وي هنرمندي است كه در زمان جواني در زمينه نقاشي فعاليت داشته و آثار فراواني دارد. همچنين اخذ دكترا در زمينه باستان شناسي، همكاري با هانري كربن، سال‌ها استادي دانشگاه و انجام تحقيقات فراوان در اين زمينه از جمله عواملي است كه به برجستگي اين هنرمند افزوده است. از طرف ديگر استاد تجويدي از جمله شاگردان مرحوم علامه طباطبايي بوده‌ و فردي بسيار معتقد به مباني اسلامي است. او تسلط كامل به زبان عربي و ادبيات فارسي داشته و در زمينه حكمت اسلامي نيز تحقيقات فراواني انجام داده است. در نهايت، مهم‌ترين ويژگي استاد تجويدي آن است كه در خانواده‌اي پرورش يافته كه از هنرمندان بزرگ ايران بوده‌اند.»

دبير علمي اين بزرگداشت افزود: «مرحوم هادي تجويدي، احياء گر نگارگري ايران پس از يك فطرت چهارصد ساله بود و برادرش محمد تجويدي، نخستين هنرمندي است كه نگارگري ايران را وارد حوزه گرافيك كرد. از جمله كارهاي مشهور او چاي شهرزاد است. وي نقاشي را با استفاده از تكنيكي خاص كه متناسب با چاپ در كتاب باشد ، وارد اين حوزه كرد. همچنين برادر او «مهدي» كه شاعر بود و با تخلص تائب، اشعار خود را مي‌سرود . از ديگر هنرمندان اين خاندان محمد رضا تائب است كه بيست اثر منحصر به فرد به سبك پدران خود، ارائه كرده است. همچنين مرحوم علي تجويدي كه استاد مسلم موسيقي سنتي ايران بود.»

محمدعلي رجبي افزود :« غير از آن كه در اين برنامه از خاندان تجويدي تجليل خواهد شد، مرحوم هادي تجويدي كه رياست صنايع مستظرفه را بر عهده داشت، شاگرداني را چون مرحوم مقيمي، زاويه، علي مطيع، علي كريمي، حسين مطيع و ... تربيت كرده كه خود از استادان زمان خويش بودند و آثار اين عزيزان نيز در حاشيه اين بزرگداشت، مورد بحث و بررسي قرار مي‌گيرد.»

وي افزود: «در برنامه بزرگداشت علي اكبر مختار تجويدي ، نمايشگاهي نيز از مجموعه يكصدو بيست اثر از هادي، محمد و علي اكبر تجويدي به مدت يك ماه در نگارخانه صبا به نمايش در مي‌آيد. همچنين برنامه‌هاي بزرگداشتي براي هر يك از اعضاي اين خاندان در نظر گرفته شده است.»

دبير علمي اين بزرگداشت در خصوص آثار به جا مانده در كشور از اين هنرمندان گفت: «متاسفانه بسياري از آثار اين هنرمندان از ايران در سال‌هاي گذشته خارج شده و اندك آثاري از اين هنرمندان در كشور موجود است. البته برخي مجموعه داراني هم كه آثار اين هنرمندان را در اختيار دارند، متاسفانه حاضر به نمايش آثار مذكور نيستند. »

نمايشگاه آثار و مراسم تجليل از خاندان تجويدي، از 31 فروردين تا پايان ارديبهشت‌ماه سال 1389 به مدت يك ماه در تالار ايران ، ساختمان مركزي فرهنگستان هنر ، خيابان ولي‌عصر، تقاطع طالقاني، شماره 1552 برگزار خواهد شد.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١٧ فروردين ١٣٨٩ - ٠٩:٠٨ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.