گروه موسيقي سرو، کنسرت موسيقي نواحي و دستگاهي ايران را روزهاي ۱ و ۲ آبان ماه در تالار ايران فرهنگستان هنر به روي صحنه برد.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، گروه موسيقي سرو با همكاري معاونت امور هنري فرهنگستان هنر، روزهاي اول و دوم آبان در تالار ايران به اجراي موسيقي نواحي و دستگاهي پرداخت.
بخش اول اين برنامه به موسيقى نواحى ايران اختصاص داشت که موسيقى شرق خراسان با همنوازى دوتار اجرا شد. موسيقي شرق خراسان كه بيشتر در منطقه تربت جام رواج دارد، در فرهنگ ايراني از پيشينهاي طولاني برخوردار است و دوتار مهمترين و رايجترين ساز براي اجراي اين موسيقي است. موسيقي تربت جام برخاسته از دل آيينها و آداب و رسومي است که هزاران سال قدمت دارد. در اين بخش از برنامه گروه نوازي مرغ سقا، تصنيف سمن بويان بر اساس مقام بسمالله با اشعاري از حافظ، تكنوازي مقامالله، تصنيف امان ليلي با شعر احمد جامي، تصنيف يارالله با شعر باباطاهر و تصنيف دل شيدا با اشعاري از مولانا اجرا شد.
اين گروه در دومين بخش از اين برنامه به اجراي موسيقى دستگاهى شامل آواز ابوعطا با همنوازى سه تار پرداختند. آواز ابوعطا، يكي از آوازهاي چهارگانه متعلق به دستگاه شور در موسيقي ايراني است كه با القاب ديگري چون سارنج يا صلحي و دستان عرب نيز شناخته ميشود.
اين بخش با پيش درآمد آغاز شد و به دنبال آن ساز و آواز ابوعطا با شعر حافظ اجرا شد. سپس تصنيف گلعذار، ساز و آواز ، تصنيف شيدايي با اشعاري از سعدي و هاتف ادامه پيداكرد و در انتهاي برنامه با اجراي دونوازي دف و تنبك، اجراي تصنيف پادشه خوبان و تصنيف قديمي اگر مستم اين كنسرت به پايان رسيد.
نكته قابل تامل در اجراي اين موسيقيها، انتخاب اشعار و تنظيم خوب به سرپرستي صادق مهدوي و خوانندگي امير تقينژاد بود. زهرا مهذب، كسري شايگان، عليرضا حسيني، محمد مهدوي، مهدي منصوري، امين دادوردي و حميد برزو نيز اعضاي اين گروه را تشكيل ميدادند.
براي تماشاي تصاوير اين برنامه
اينجـا كليك كنيد.