علیرضا اسماعیلی، سرپرست فرهنگستان هنر، در جریان افتتاح نمایشگاه پژوهشی و تخصصی «میراث فرش بلوچ؛ از رنج تا گنج»، توجه و رویکرد ویژه به هنرهای سنتی و بومی اقوام ایرانی را یکی ازاولویتهاي فرهنگستان هنر اعلام کرد.
به گزارش روابطعمومی مؤسسه فرهنگیهنری صبا، وابسته به فرهنگستان هنر- در گشایش نمایشگاه فرش بلوچ که «صبا» را در نخستین روز میزبانی از این مجموعه نفیس و ارزشمند، وعدهگاه انبوهی از اهالی هنر و فرهنگ و شمار زیادی از هنرمندان ساخته بود، سرپرست فرهنگستان هنر بر نگاهی جدی، تخصصی و پژوهشی به هنرهای اصیل و سنتی اقوام ایرانی در تمامی نواحی و مناطق کشورمان و نیز معرفی، احیا و ارتقای قابلیتهای گوناگون این هنرها تأکید کرد. او همچنین روزآمدسازی و انطباق این هنرها با کارکردهای جدید و مخاطب امروز را ضروری دانست.
وی با بیان اینکه توجه به این هنرها هم در حوزه پژوهشی و هم در حوزه نمایشگاهی، در صدر سیاستگذاریهای کلان ما خواهد بود، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت هنرهای سنتی و صنایع دستی در سیستان و بلوچستان در گرایشهای مختلف ازجمله فرش، سوزندوزی، گلیم، سفال و... لازم بود این میراث بزرگ، بازخوانی و بازشناسی شود و ارزشها و اصالتهای آن بیشتر شناسایی و معرفی شود که با پشتوانه پژوهشی میتوان این دستاوردهای بزرگ را بیشتر و بهتر شناخت.
او همچنین پیوند عموم مردم با قابلیتها و ظرفیتهای عظیم این سنتها و مواریث هنری و ورود این گنجینههای پرارج و اصالت به متن زندگی و به میان جامعه را یکی دیگر از پیامدها و نتایج این رویکرد ویژه به هنر اقوام ایران عنوان کرد.
گفتنی است «میراث فرش بلوچ؛ از رنج تا گنج» با به نمایش گذاشتن بیش از 140 دستبافته در 64 گروه نقشمایهای، از قوم بلوچ و حوزه تمدنآفرین و تاریخی سیستان برای نخستین بار بهصورت متمرکز، تا 28 مرداد 1398میزبان علاقهمندان و جلوهگاه درخششهای هنر فرش کهن ایرانی خواهد بود.