تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > دومين جلسه شوراي طرح و برنامه ريزي نشست مشترك اهل هنر و ادب و انديشه برگزار شد


دومين جلسه شوراي طرح و برنامه ريزي نشست مشترك اهل هنر و ادب و انديشه برگزار شد

 

نخستین جلسه گروه کاری مجموعه نشستهای اصحاب هنر، ادب و اندیشه از سوی معاونت امور هنری و بين الملل فرهنگستان هنر برگزار شد.

نخستین جلسه گروه کاری مجموعه نشستهای اصحاب هنر، ادب و اندیشه از سوی معاونت امور هنری و بين الملل فرهنگستان هنر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت هنری فرهنگستان هنر در این نشست یوسف اباذری، غلامحسین ابراهیمی دینانی، محمد احصایی، محمود اسعدي، اسماعيل بنی اردلان، سید محمد بهشتی، شهرام پازوکی، حسین پاینده، ، نصرالله پورجوادی، رضا پورحسین،، محمدعلي حسین نژاد، محمدمهدي حيدريان، حسن خجسته، سیف الله داد،احمدرضا درويش، علي رامين، فريدون رحيم زاده، محمد سرير، احمد سميعي، رضا سيدحسيني، محمدرضا شجریان، محمود عزيزي، ضیا موحد، محمدجواد غلامرضاكاشي، محسن گودرزي، علي اصغر محمدخاني، ضيا موحد، داریوش مهرجویی و ايرج نعيمايي حضور داشتند.

این جلسه به دنبال اولین نشست عمومی اصحاب هنر، ادب و اندیشه برگزار شد و هدف آن تعیین چارچوب کلی و تدوین روشهای کاری برای تحقق ارتباطات و تعامل فعالان رشته های مختلف فرهنگی، هنری و فکری است.

محمدمهدی حیدریان معاون امور هنری و بين الملل فرهنگستان هنر در این خصوص اظهار داشت: برای بهبود بخشیدن به وضع هنر ضرورت دارد رشته هایی چون فلسفه، جامعه شناسی و روانشناسی با هنر در ارتباط باشند تا از این تعامل بتوان دریافتها و فهم علوم انسانی را عمق بخشید و از طرف دیگر، هنر و ادبيات با به ره گیری از دانش این رشته ها، تعالی بیشتری بیابد.

غلامحسین ابراهیمی دینانی ضمن تأکید بر ضرورت چنین ارتباطی گفت: با نگاهي به زندگي بزرگان و پيشكسوتان فلسفه ميبينيم كه مثلا فيلسوفي مثل فارابي علاوه بر فلسفه، موسيقيدان، شاعر، فقيه، مورخ و سياستمدار هم بوده است. همين طور است در مورد ابن سينا ولي در دوران جديد فاصله بين رشته ها ايجاد ميشود و اينها از هم دور مي افتند. او به تجربه خود اشاره كرد و گفت من چهل سال است که کارهای آقای شجریان را دنبال می کنم اما تا به امروز ایشان را ندیده بودم. اگر امکانی فراهم میشد تا ایشان از موسیقی بگویند و من از فلسفه، بی تردید حرفهای تازهای درباره فلسفه هنر میتوانست مطرح شود که آشنایی با آنها بسیار هم ضروری است.

ضیا موحد در این زمینه اظهار داشت: متأسفانه فقدان ارتباط میان کسانی که در رشته های مختلف فعال هستند باعث می شود از یافته ها و تجربیات یکدیگر بی خبر باشند. وی به نمونه ای از آثار موسیقی اشاره کرد که چگونه به دلیل ناآشنایی با شعر، خطاهایی در اثر هنری روی داده است.

احمدرضا درویش به وضعیت فعلی سینما پرداخت و بیان کرد: در سینما با محدوديت مضامين روبرو هستیم و طبیعتاً این نشستها و ارتباطات می تواند برای یک کارگردان دستاوردهای بسیاری داشته باشد. وی در ادامه افزود: دقیق شدن در مباحث جامعه شناسی، فلسفه و مانند اینها از سوی یک سینماگر به آنجا خواهد انجامید که فیلمهای قدرتمندی ساخته شود.

محمدرضا شجریان درباره لزوم برگزاری چنین نشستهایی اظهار داشت: یکی از کمبودهای اساسی موسیقی ما عدم آشنایی اهل موسیقی با مباحث فلسفی و جامعه شناسی است چرا که موسیقیدانان اغلب در دنیای خود محدود مانده اند. شجریان با اشاره به راههایی که می توان این ارتباط را برقرار کرد گفت: اگر ذهن و روان موسیقیدان ما با مفاهیم فلسفی و مانند آن آشنا شده و آنرا درک کند، موسیقی ما رشد قابل توجهی خواهد داشت و نوعی موسیقی پدید خواهد آمد که مبنای آن تفکر، اندیشه و اخلاق است. او اضافه کرد هنر در خدمت اهدافی متعالی است و این قبیل نشستها فرصتی است تا موسیقیدانان از مباحث اجتماعی و فلسفی و تحولات اندیشهای آگاهی بیشتری یابند و در نتیجه تعالی بیشتری در کارشان مشاهده شود.

داریوش مهرجویی با تأکید بر ضرورت تشکیل این نشستها اظهار داشت: در ضرورت برگزاري اين جلسات ترديدي نيست ولي بيش از همه بايد شيوه هاي عملي پيشبرد اهداف اين نشستها را بررسي كنيم. آقای دکتر پاینده درباره کارهای من مطالبی نوشته اند که برای من جالب بود اما تاکنون نتوانسته بودم ایشان را ببینم كه خوشبختانه در اين جلسه فرصت ديدار پيش آمد. و در مورد مطالبشان با هم سخن بگوئیم.

حسین پاینده نیز به نقد سنتهای دانشگاهی پرداخت و گفت در دپارتمان ادبيات، نمي پذيرفتند كه دانشجو رساله خود را در باره يك فيلم بگيرد. البته من سالهاست كه كار آقاي مهرجويي يا بيضايي را درس مي دهم ولي اين يك كار فردي است. در چنين فضايي، ايجاد چنين فرصتي بسيار مغتنم است و اميدوارم كه اين كار خوب تداوم يابد.

در این نشست، حاضران بر ضرورت این تعامل تأکید داشتند و برنامه هایی را برای استمرار و غنا بخشیدن به مباحث مطرح کردند. در پایان مقرر شد دبیرخانه، برنامه ریزی اجرایی و دقیق را براي استمرار و به رهوری بیشتر از نشستها را تدوين كند.

 
 
 

زمان انتشار: شنبه ٦ آبان ١٣٨٥ - ١١:٠٧ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.