تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > ايده‌هاي جديد براي مستند سازان


ايده‌هاي جديد براي مستند سازان

 

هدف ما اين است كه مستندسازان جوان ما با آثار برجسته مستندسازان ايران و جهان آشنا شوند.

خسرو سينايي در نخستين جلسه نمايش فيلم‌هاي مستند اظهار داشت:هدف ما اين است كه مستندسازان جوان ما با آثار برجسته مستندسازان ايران و جهان آشنا شوند.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، خسرو سينايي، كارگردان سينما، در نخستين جلسه از نمايش هفتگي فيلم هاي مستند در موضوع پرتره در مجموعه فرهنگي و هنري آسمان ضمن بیان این مطلب و با اشاره به دوري مجموعه آسمان فرهنگستان هنر از مركز شهر، حضور علاقه مندان در جلسه نمايش فيلم را ستود و ابراز اميدواري كرد كه با همكاري فرهنگستان هنر اين كار ادامه يافته و استمرار داشته باشد. وي در ادامه با بيان اقدامات مثبت صورت گرفته در مجموعه آسمان فرهنگستان هنر گفت: «چند وقتي است كه علاقه مندان به هنرهاي مختلف مي توانند در شرايطي مناسب جهت فعاليت كارگاهي و آموزش هنرهاي مختلف با حضور اساتيد برجسته عرصه هاي مختلف هنري در اين مكان حضور يابند و از تجربيات اساتيد بنام استفاده بهينه کنند.»

وي با اشاره به تشكيل كميته سينماي مستند در فرهنگستان هنر اظهار داشت: «در كميته سينماي مستند تلاش من و همكارانم معطوف به اين شد كه آثاري را جهت نمايش انتخاب كنيم كه علاقه مندان به سينماي مستند جهان (چه فیلم هايي كه در تاريخ سينما اهميت دارند و چه آنهايي كه در اين سال ها توليد شده اند) و به طور کلی با آثار شاخص سينماي مستند كشورمان آشنا شوند.»

سينايي با اشاره به اينكه اميدوارم استقبال از برنامه ها به نحوي باشد كه استمرار برپايي آن مورد ترديد قرار نگيرد گفت: «فيلم هايي كه امروز به نمايش درخواهد آمد در حوزه سينماي مستند پرتره قابل بحث هستند.»

وي سپس به علت انتخاب موضوع پرتره در سينماي مستند در برنامه هاي نمايش فيلم مستند در مجموعه آسمان اشاره كرد و اظهار داشت: «چند سالي است كه گرايش به ساخت فيلم هايي از چهره هاي اجتماعي، فرهنگي، هنري، سياسي و... در ميان فيلم سازان ما زياد شده است. فكر كرديم نشان دادن اين فيلم ها ميتواند ايده هاي جديد و متفاوتي را براي اذهان فيلم سازاني كه در اين حوزه فعاليت ميكنند ايجاد کند. و از اين طريق در ساخت فيلم هاي خود با ايده هاي ديگر و بهتري عمل كنند.»

سينايي با اشاره به اينكه نمايش فيلم هاي مستند پرتره همزمان با تهران در شهرهاي شيراز، اصفهان، مشهد، تبريز، زاهدان نيز انجام ميشود اظهار داشت: «قرار است با همكاري فرهنگستان هنر فيلم سازان مطرح خارجي را در حوزه سينماي مستند دعوت كنيم تا اين كارگردانان براي فيلم سازان جوان ما فعاليت هاي كارگاهي داشته باشند.»

در ادامه اين برنامه محمدابراهيم جعفري، نقاش، پيرامون فيلم "معماي پيكاسو" ساخته هنري ژرژ كلوزو صحبت كرد و با اشاره به اينكه بيش از 50 بار فيلم را ديده است گفت: «در اين چهل سال و شش ماهي كه تدريس نقاشي كرده ام هيچ كتابي به اندازه اين فيلم روي من تأثير نگذاشته است.» وي با اشاره به اينكه شايد كسي ديگر جز پيكاسو نميتوانست در اين فيلم حضور يابد گفت: «پيكاسو در ميان جمع خلاقيتش گل ميكرد و رها ميشد خيلي از نقاشان و شاعران از اين امكان بهره ندارند. خيلي كم پيش مي آيد دور شاعري عدهاي جمع باشند و او بتواند يك شعر واقعي بگويد.»

اين استاد نقاشي در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به جمله اي از پيكاسو كه در ابتداي فيلم مي گويد: «يك نقاش در روي بوم سفيد مثل يك كور در تاريكي حركت ميكند؛ اما نوري كه آرام آرام سر ميزند راهنماي اوست» گفت: «در اكثر تابلوهايي كه او در فيلم خلق ميكند وقتي كاري را شروع ميكند نميداند كه به كجا ختم خواهد شد». جعفري ادامه داد: «فيلم را نبايد با اين ديد نگاه كرد كه پيكاسو در نظر دارد مهارت هايش را نشان دهد.»

استاد علياكبر صادقي، نقاش و كارگردان انيميشن، ديگر سخنران اين جلسه بود كه در سخنان كوتاهي با اشاره به فيلم معماي پيكاسو گفت: «فيلم را 37 سال پيش در دانشكده هنرهاي زيبا ديدم و خيلي تحت تأثير آن قرار گرفتم. هر كادري از فيلم خودش يك تابلو است. وي از دانشجويان نقاشي درخواست كرد كه فرصت ديدن اين فيلم را از دست ندهند.» اين جلسه با نمايش فيلم كوچه پاييز (خسرو سينايي) ادامه يافت و پس از آن خسرو سينايي به همراه استاد محمدابراهيم جعفري و استاد علياكبر صادقي پيرامون آن به ايراد سخن پرداخته و به پرسش هاي حضار پاسخ گفتند.

اين برنامه روز يكشنبه 24 تيرماه برگزار شد.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ١٦ مرداد ١٣٨٦ - ١٢:٠٥ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.