تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > جشنواره‌ هنرهاي تجسمي آزادگان افتتاح شد


با حضور هنرمندان نامدار هنرهاي تجسمي كشور :
جشنواره‌ هنرهاي تجسمي آزادگان افتتاح شد

 

جشنواره هنرهاي تجسمي آزادگان با حضور هنرمندان نامدار هنرهاي تجسمي كشور گشايش يافت.

جشنواره هنرهاي تجسمي آزادگان با حضور هنرمندان نامدار هنرهاي تجسمي كشور گشايش يافت.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، جشنواره‌ هنرهاي تجسمي آزادگان با موضوع «آزادگان، اسارت و فرهنگ مقاومت» هم‌زمان با بيستمين سالروز ورود آزادگان روز گذشته، 26 مرداد، در مؤسسه فرهنگي-هنري «صبا» به‌دست همسر آزاده شهيد پاشايي گشايش يافت.

در آغاز آيين گشايش اين جشنواره كه با حضور مهندس مسعود زريبافان، معاون رييس‌جمهور، رييس سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران، علي معلم دامغاني، رييس فرهنگستان هنر و كياني، قائم مقام موسسه پيام آزادگان،‌ برگزار شد. عباس خامه‌يار، معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد در جمع خبرنگاران گفت: «اين نخستين نمايشگاه بزرگي است كه به صورت منسجم با موضوع «آزادگان» برگزار شده و ما از ارديبهشت ماه تا به امروز نزديك به شش ماه مشغول جمع‌آوري بخش‌هاي مختلف اين جشنواره بوده‌ايم.»

خامه‌يار با اشاره به استقبال خوب هنرمندان از اين جشنواره، اظهار داشت: «حدود سه هزار اثر در بخش‌هاي مختلف جشنواره به دبيرخانه رسيده كه از اين ميان 750 اثر منتخب شده و به نمايش درآمده است. براساس داوري داوران از هر بخش، سه نفر برگزيده خواهند شد كه در مراسم اختتاميه معرفي مي‌شوند.»

معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد در ادامه افزود: «جشنواره هنرهاي تجسمي آزادگان شامل شش بخش مختلف آثار مفهومي، حجم، نقاشي، عكاسي، تصوير‌سازي و هنرهاي جديد است. اين جشنواره كه براي نخستين بار با موضوع آزادگان برگزار شده است تا آخر هفته‌ دفاع مقدس و اواخر ماه مبارك رمضان ادامه خواهد داشت و ممكن است در سال‌هاي آينده، در قالب دوسالانه برگزار شود.»

وي با تاكيد بر اينكه بيشتر به دنبال مناسب‌ها هستيم تصريح كرد: «براي مثال سال گذشته جشنواره‌ فجرآفرينان را با موضوع سي‌امين سالگرد پيروزي انقلاب برگزار كرديم و قصد داريم مفاهيم جانبازان، آزادگان و شهدا را در اين جشنواره‌ها برجسته كنيم.»

خامه‌يار در خصوص موزه‌اي بودن بسياري از آثار جشنواره‌هاي مختلف برگزار شده توسط بنياد شهيد تشريح كرد: «بنياد شهيد 23 موزه در سراسر كشور دارد ما آثار فاخر و حجمي را به موزه‌ها منتقل مي‌كنيم. به علاوه موزه مركزي شهدا هم محل نگهداري آثار فاخري در اين زمينه است. آثار غيرحجمي هم به صورت آلبوم چاپ خواهند شد و به عنوان اسناد آثار دفاع مقدس محفوظ مي‌مانند و منتشر خواهند شد.»

مهندس مسعود زريبافان، معاون رييس‌جمهور، رييس سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران نيز در بازديد از آثار نمايشگاه و در جمع خبرنگاران با تبريك سالروز بازگشت آزادگان ايران به كشور، گفت: «برگزاري اين نمايشگاه براي بزرگداشت عزيزان آزاده است و محلي براي ارائه هنر هنرمنداني است كه در عرصه دفاع مقدس و ايثار و شهادت كار كرده‌اند. اين آثار هنري مي‌تواند به نمايان كردن ايثار ايثارگران ما كمك كند. هنر استقامت، صبر، ايثار، فداكاري، هنري است كه هر كس ندارد مختص مسلمانان است و هنر مهرورزي را مي‌شود گفت كه مختص ايرانيان است، اين هنرها را رزمندگان به خوبي نشان دادند.»

رئيس بنياد شهيد در ادامه افزود: «آزادگان نشان دادند كه مي‌توانند ده سال صبر و استقامت داشته باشند و امروز هنرمندان ما آن را در قالب نقاشي و عكس و حجم به تصوير كشيده‌اند. آثار اين نمايشگاه بسيار فاخر است و هم جاي تقدير مادي و هم اجر اخروي در نزد خداوند متعال را دارد. آزادگان با ايمان رفتند و با ايمان بيشتر برگشتند و وظيفه ما اين است كه اين ارزش‌ها را نمايش دهيم.»

در ادامه حبيب‌الله صادقي، دبير كل جشنواره تجسمي آزادگان، درخصوص اين نمايشگاه گفت: «اقدام خوب و شايسته‌اي كه به همت بنياد شهيد، فرهنگستان هنر و ستاد امور آزادگان با موضوع بزرگداشت و نكوداشت آزادگان برگزار شد، اقدام قابل توجه و جديدي است تا بتوانيم موضوع آزادگان را در معرض ديد جامعه هنرمندان و عموم مردم قرار دهيم.»

دبير كل جشنواره تجسمي آزادگان در ادامه با بيان اينكه آثار اين نمايشگاه به دور از هر گونه شعار زدگي انجام شده است، تصريح كرد: «يك حس باطني و معنوي در ميان آثار هست كه شما مي‌بينيد در كارها حاصل شده است. با موضوع آزادگان از ميان خاطرات و آراء و نظرات هنرمندان و ارتباطي كه با اين موضوع دارند، مطالب زيادي هست كه ناگفته مانده و اين نمايشگاه به عنوان اولين اقدام خوب بوده است و مي‌تواند ادامه داشته باشد.»

غلامعلي طاهري، عضو شوراي سياست‌گذاري اين جشنواره نيز درباره برگزاري آن گفت: «اين جشنواره در حوزه هنرهاي تجسمي است و با محوريت آزادگان برگزار مي‌شود. آزادگاني كه سال‌هاي زيادي را براي حفظ آب و خاك و حفظ اعتقادات و باورهاي اين مردم و همينطور براي حفظ تماميت نظامشان رنج كشيده‌اند. با اين موضوع و با اين محوريت، فراخواني منتشر و از هنرمندان خواسته شد تا در دو بخش رقابتي و غير رقابتي به خلق اثر بپردازند، كه در بخش رقابتي شاهد حضور هنرمندان جوان و در بخش غير رقابتي ميزبان آثار هنرمندان پيش‌كسوت بوديم.»

طاهري در ادامه افزود: «ارزيابي من از نمايشگاه اين است كه نمايشگاه خوب و قابل قبولي را شاهد هستيم هم به لحاظ فني و تكنيكي و هم به لحاظ موضوعي. نكته‌اي كه در اين ميان وجود دارد اين است كه به دليل موضوعي بودن بسياري از جشنواره‌هايي كه برگزار مي‌شود، هنرمندان توانسته‌اند كه با وجود داشتن تكنيك‌هاي مختلف در آثار، به موضوع هم توجه كنند. حتي در بسياري از آثار تجريدي و آبستره هم كه به ظاهر صرفا تجسمي و فيگوراتيو است موضوع لحاظ شده كه اين مسئله براي من بسيار جالب و ارزشمند است.»

نظام‌الدين امامي‌فر، دبير بخش هنر جديد جشنواره آزادگان، در خصوص برگزاري اين جشنواره گفت: «ما از حدود يك سال پيش براي برگزاري اين جشنواره در بخش‌هاي مختلف كار خودمان را آغاز كرديم و همانطور كه مي‌دانيد اين نخستين جشنواره با موضوع آزادگان است. كار با موضوع آزادگان، پا گذاشتن در حوزه‌اي است كه تا امروز فضاي خاموشي بوده است. تاكنون اسناد مربوط به آزادگان و پرداختن به زندگي اين افراد در دوره‌هاي مختلف اسارت و پس از آزادي، كمتر مورد توجه واقع شده بود، هدف ما پرداختن به اين موضوعات بوده است.»

دبير بخش هنر جديد جشنواره آزادگان با اشاره به محدوديت فضاي نمايشگاه، تصريح كرد: «ما در قسمت رقابتي شانزده اثر چيدمان و فتوآرت و چهار ويدئو آرت را به نمايش خواهيم گذاشت و در جهت‌گيري جديدمان براي اين جشنواره سعي كرده‌ايم تا آثار ارائه شده تا حد امكان آثار حجمي و قابل اجرا مجدد و ماندگار باشند و از هنرمندان خواسته‌ايم تا كارهاي چيدمان ارائه دهند.»

نظام‌الدين امامي‌فر با بيان اينكه ماهيت هنر جديد يك ماهيت كاربردي است، افزود: «ما مي‌خواهيم اين آثار را از آن فضاي محض هنري خارج كنيم و به جاي آنكه مردم را به نمايشگاه بياوريم كارها را به ميان مردم ببريم.»

گفتني است، جشنواره هنرهاي تجسمي آزادگان در شش بخش نقاشي، پوستر، تصويرسازي، حجم، عكس و هنر جديد برگزار شده است و جمع‌آوري آثار توسط دبيرخانه‌ اين جشنواره از 26 ارديبهشت‌ماه آغاز شده و دبيرخانه‌ آن نيز در گنجينه‌ آثار شهدا تشكيل شده است. هر بخش جشنواره نيز داور مخصوص به خود را داشته و دبير كل جشنواره نيز حبيب‌الله صادقي است.

در بخش نقاشي 171 اثر از 70 هنرمند، پوستر 105 اثر از 59 هنرمند، تصويرسازي 79 اثر از 48 هنرمند، حجم 49 اثر از 25 هنرمند، عكس 160 اثر از 70 هنرمند، هنر جديد، هنر مفهومي و ويديو آرت 30 اثر از 30 هنرمند بر اساس معيارهاي حرفه‌اي و كارشناسي انتخاب و آماده ارائه در نمايشگاه شده است. اين جشنواره همچنين گسترده‌ترين عرصه حضور هنرمندان در ساخت مفهوم، انديشه و زيبايي‌شناسي ارزش‌هاي متعالي آزادگي و آزادگان به‌عنوان يكي از اصلي‌ترين اجزاي فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس تاكنون نيز محسوب مي‌شود كه توسط بنياد شهيد و مؤسسه فرهنگي-هنري صبا در نگارخانه‌هاي خيال، آينه و خيال شرقي اين مجموعه برگزار شده است.

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٦ مرداد ١٣٨٩ - ١١:٣٢ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.