چهارمین دوسالانه ؛ افق امروز ، چشم انداز فردا
|
چهارمین دوسالانه بین المللی نقاشی معاصر جهان اسلام با همت فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران و مؤسسه فرهنگی هنری صبا ، روز 6 آذرماه سالجاری در این مؤسسه گشایش می یابد.
چهارمین دوسالانه بین المللی نقاشی معاصر جهان اسلام با همت فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران و مؤسسه فرهنگی هنری صبا ، روز 6 آذرماه سالجاری در این مؤسسه گشایش می یابد. دوسالانه چهارم به لحاظ استقبال وسیع و مشارکت بی سابقه هنرمندان مسلمان از سراسر جهان چشم اندازی از تثبیت، اعتبار و ارتقاء جایگاه این همایش بزرگ هنری در سطح بین المللی بوده و مرزهای نایافته ای از خلاقیت، اندیشه و آفرینش را در افقی که دورنمای هویت فرهنگی ومیراث معنوی جهان اسلام را ترسیم می کند پیش رو نهاده است.
همت و همیاری کلیه نهادها مؤسسات و مراکزی که عهده دار هماهنگی ها و تدارکات و آماده سازی مقدمات برگزاری چنین اتفاق بزرگ و جریان سازی در حوزه فراگیر فرهنگ و تمدن اسلام بوده، قابل تقدیر است. در اینجا از تلاشهای ارزشمند رایزنی های فرهنگی و سفارتخانه های جمهوری اسلامی در سراسر نقاط جهان در تسریع و تسهیل کار ارسال آثار و پذیرش هنرمندان شرکت کننده دراین دوسالانه نیز باید یاد کرد.
چهارمین دوسالانه بین المللی نقاشی معاصر جهان اسلام با دبیری دکتر سید مهدی حسینی فراخوان خود را مبنی بر پذیرش آثار در 2 بخش : «آزاد» و «خیال شرقی» اعلام نمود. پس از مرحله ارسال آثار، هیأت داوران متشکل از آقایان دکتر حبیب اله صادقی، محمدعلی ترقی جاه، دکتر ایرج اسکندری، دکتر مصطفی گودرزی به ریاست دکتر مهدی حسینی کار خود را با بازبینی کلیه آثار و انتخاب آثار بمنظور راهیابی به نمایشگاه براساس معیارها و ضوابط اعلام شده آغاز و هر دو مرحله به گزینش این آثار پرداخت. همچنین گفتنی است این هیأت به همراه یک هنرمند استانی و سه داور خارجی، در مرحله پایان کار داوری آثار را نیز برعهده خواهدداشت.
آثار یاد شده در 2 بخش داخلی و خارجی مورد بررسی و انتخاب قرارگرفتند؛ 1- در بخش داخلی « 9500 » اثر از « 1621» هنرمند ایرانی به دبیرخانه این دوسالانه ارسال گردید. و « 1181 » اثر از « 587» هنرمند پذیرفته شده از این میان « 927 » اثر متعلق به بخش « آزاد » و « 254» اثر متعلق به بخش « خیال شرقی » است.
2- در بخش خارجی : تعداد « 1564» اثر از « 274» هنرمند از « 35 » کشور جهان به این دبیرخانه ارسال گردید که از این میان « 670» اثر از مجموع هنرمندان خارجی حاضر به دوسالانه راه یافت.
گفتنی است در این دوسالانه، بخش ویژه ای نیز به کشورهای مراکش، بنگلادش و آذربایجان، اختصاص یافته است، ولیکن آثار بنگلادش به لحاظ کودتای اخیر در این کشور، هنوز به دبیرخانه نرسیده است، اما تلاش برای ارسال و دریافت آثار همچنان ادامه دارد.
در بخش دیگر، مدعوین و اساتید برجسته هنر معاصر ایران، نیز و دهها تن از نقاشان، بزرگان و پیشکسوتان ایران، به صورت افتخاری آثار خود را در اختیار این دوسالانه قرار داده و در این بخش حضور دارند.
|
|
|
|
|
زمان انتشار: سه شنبه ٣٠ آبان ١٣٨٥ - ١٤:٣١ | نسخه چاپي