تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > جهان تشنه انديشه مولانا است


اظهارات يك نقاش ايراني از برپايي نمايشگاهش در بنگلادش
جهان تشنه انديشه مولانا است

 

كيومرث قورچيان نقاش ايراني كه اخيراً نمايشگاهي از آثار نقاشي خود را با محور حضور انديشه‌هاي مولانا، در پايتخت بنگلادش (داكا) برگزار كرده بود، در بازگشت از اين كشور اظهار داشت: «جهان، سخت تشنه انديشه و نگاه مولانا به انسان و به‌خصوص شيفته بيان هنري اين مفاهيم است. »

 

كيومرث قورچيان نقاش ايراني كه اخيراً نمايشگاهي از آثار نقاشي خود را با محور حضور انديشه‌هاي مولانا، در پايتخت بنگلادش (داكا) برگزار كرده بود، در بازگشت از اين كشور اظهار داشت: «جهان، سخت تشنه انديشه و نگاه مولانا به انسان و به‌خصوص شيفته بيان هنري اين مفاهيم است. »

به گزارش روابط عمومي مؤسسه فرهنگي-هنري صبا، وابسته به فرهنگستان هنر، كيومرث قورچيان، نقاش ايراني، كه اخيراً نمايشگاهي از تازه‌ترين نقاشي‌هاي خود را در قالب رنگ روغن و تركيب مواد و با گرايش‌هاي آبستره و فراانتزاعي و فرم‌هاي جديد بر محور انديشه‌ها، تعاليم و حضور عارفانه مولانا جلال الدين، در بنگلادش (‌داكا) برگزار كرده است، در بازگشت از اين كشور، با بيان تأثيرات بسيار مثبت اين نمايشگاه و بازتاب وسيع آن در ميان انبوه علاقه‌مندان در اين كشور يادآور شد: «كليت مفاهيم انساني و جهاني در شعر و نگاه مولانا، با ترجمان هنري در مدرن‌ترين شيوه‌ها، آنچنان براي همه جذاب است كه مي‌توان در سراسر دنيا بازتاب اين شيفتگي و علاقه را مشاهده كرد. من در بنگلادش به شكل بي‌سابقه‌اي شاهد اين استقبال وسيع بودم.»

وي با ذكر اينكه در نمايشگاه بنگلادش، مخاطباني كه گمان نمي‌رفت كوچك‌ترين آشنايي و آگاهي از مولانا داشته باشند، اشعار مولانا را به زبان فارسي در كنار تابلوها مي‌خواندند، ابراز همدلي شديد مي‌كردند وجلوه‌هايي پر شور از عشق و ارادت خود را به اين قله عرفان اسلامي- ‌ايراني نشان مي‌دادند، خاطر نشان كرد: «يكي از امتيازات مردم اين كشور، بالا بودن سطح دانش بصري و كيفيت هنرهاي تجسمي ‌آنهاست. همين امر موجب مي‌شد تا با نوآوري‌هاي فرم و تركيب بندي و تكنيك در كارهاي من، به‌خوبي ارتباط برقرار كنند.» وي افزود: «قصد من ارائه كليتي از مفاهيم انساني و جهاني مولانا بود. نوع نگاهم در تركيب بندي و رنگ، متأثر از نگارگري ايراني، كاشيكاري‌هاي ايران و انديشه‌هاي عرفاني بود. من سعي كردم كه از وراي انتزاع و آبستراكسيون با تركيبي از فرم تا آبستره، تجربه تازه‌اي در بيان اين مفاهيم، ارائه دهم.» وي تأكيد كرد: «در نوع نگاه و برخورد افرادي كه با آثار من ارتباط برقرار مي‌كردند، نوع تفكر و گرايش‌هاي معنوي خود آنان نيز، قابل درك و هضم بود.» وي به حضور فراگير و جهاني انديشه‌هاي مولانا در سال‌هاي اخير و نياز همه مردم دنيا به اين پيام توحيدي، معنوي و عاشقانه اشاره كرد و گفت: «تفكر مولانا با جان و فطرت انسان‌ها آشناست. محدوديت زماني و مكاني ندارد، مرز و مليت نمي‌شناسد. ازلي و ابدي است و ما مي‌توانيم از اين خروجي و از اين مدخل، ‌شاهراهي براي عرضه زيبايي‌ها و زيبندگي‌هاي عظيم و ناشناخته فرهنگ و هنر ايراني، بسازيم.»

گفتني است نمايشگاه كيومرث قورچيان با همكاري فرهنگستان هنر، مؤسسه فرهنگي-هنري صبا، آكادمي‌هنر بنگلادش، سفارت جمهوري اسلامي‌و رايزني فرهنگي ايران در داكا، پايتخت بنگلادش، برگزار و با استقبال وسيعي روبرو شد.

 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٣ دی ١٣٨٦ - ١٠:٥٩ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.