تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > قباد شيوا در صبا به روايت 30 سال گرافيك ايران نشست


قباد شيوا در صبا به روايت 30 سال گرافيك ايران نشست

 

دومين نشست پژوهشي موسسه فرهنگي هنري صبا همزمان با دومين دوسالانه بين المللي پوستر جهان اسلام با سخنراني قباد شيوا پيرامون گرافيك ايران در دهه 50 و تحول آن تا امروز برگزار شد.

دومين نشست پژوهشي موسسه فرهنگي هنري صبا همزمان با دومين دوسالانه بين المللي پوستر جهان اسلام با سخنراني قباد شيوا پيرامون گرافيك ايران در دهه 50 و تحول آن تا امروز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی  فرهنگستان هنر ، در اين نشست كه با حضور انبوه علاقمندان برگزار شد قباد شيوا با اشاره به اهميت دهه 50 در مطالعات فرهنگي و اجتماعي ايران، به عنوان دوره گذار از سنت به مدرنيته خاطر نشان كرد:از منظر گرافيك در نيمه اول اين دهه شاهد شكل گيري يك گرافيك تأليفي و به لحاظ استتيك، ارزشمند و حرفه اي بوديم اما در نيمه دوم به تبع تحولات اجتماعي و شرايط انقلاب شاهد اوج ديگري در عرصه مصرف، انتقال پيام در سطحي گسترده براي مخاطباني وسيع و در يك كلمه غلبه كاركرد رسانه اي پوستر و گرافيك بوديم. وي افزود: اين كه گفته مي شود گرافيك هنري ذاتاً غربي است يك سوء تفاهم است . گرافيك تنها تكنولوژي خود را از غرب گرفته آن هم در تكثير و نه حتي در پلاستيك و فرم و لذا دليلي ندارد كه به لحاظ سليقه يا بيان گرافيك ما هم تابع نگاه غربي باشيم . وي تأكيد كرد : نگاهي كه ايران به زندگي، به هستي، به انسان، به عشق و ... دارد ايده هاي درخشان و شگفتي به طراح مي بخشد كه حتي براي كارمدرن هم الهام بخش است .
قباد شيوا  به آسيب شناسي هويت در گرافيك امروز پرداخت و گفت:« دل مشغولي و دغدغه من از روزي كه كارم را شروع كردم تا همين امروز اين بوده كه چگونه هويتم، باورهايم و پشتوانه تاريخ و فرهنگم در پوستري كه طراحي مي كنم نمود داشته باشد و چگونه از طريق گرافيك اين فرهنگ را به همه جهان معرفي كنم و در يك كلمه چگونه كارم ايراني تر باشد.»
 وي افزود : منابع تصويري كه ما داريم از منابع نفتي ما بيشتر است و استخراج آن وظيفه و رسالت طراحان امروز ماست. و حضور اكثريت طراحان گرافيك در اين دوسالانه و بخصوص در بخش فرهنگي و اجتماعي اين اميدواري را در ما زنده مي كند. قبادشيوا با بيان اين كه يك پوستر خوب تركيبي از 3 عامل سفارش دهنده آگاه ،طراح آگاه و مخاطب آگاه مي باشد گفت: تقسيم بندي گرافيك به فرهنگي و غير فرهنگي( تبليغاتي) نادرست است و اين دو از هم جدا نيستند.

اين هنرمند  در پايان با برشمردن تأثيرات مهم و مثبت اتفاقي چون دوسالانه پوستر جهان اسلام اظهار داشت: آرزوي هميشگي من اين كه يك روز گرافيك جهان اسلام در تقابل با گرافيك جهان غرب همة توان ، جرأت و قابليتش را نشان د هد اما با يك هويت مستقل و منحصر به فرد.

گفتني است اين نشست ها تا پايان دوسالانه پوستر جهان اسلام با حضور صاحبنظران برجسته گرافيك ايران ادامه خواهد يافت.

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ١٠ ارديبهشت ١٣٨٦ - ١٣:٥٦ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.