• دوشنبه ١٦ مهر ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > آثار خوشنويسي «حُبُّ الحُسين» در نقش جهان


آثار خوشنويسي «حُبُّ الحُسين» در نقش جهان

 

نمايشگاه آثار خوشنويسي حسين نجفي، خوشنويس كتيبه‌ها در عتبات عاليات و رتبه نخست چهار دوره مسابقه بين‌المللي مركز فرهنگي سازمان كنفرانس اسلامي، با عنوان «حُبُّ الحُسين» عصر روز گذشته، دوم آبان در گالري جهان مركز هنر پژوهي نقش جهان گشايش يافت

نمايشگاه آثار خوشنويسي حسين نجفي، خوشنويس كتيبه‌ها در عتبات عاليات و رتبه نخست چهار دوره مسابقه بين‌المللي مركز فرهنگي سازمان كنفرانس اسلامي، با عنوان «حُبُّ الحُسين» عصر روز گذشته، دوم آبان در گالري جهان مركز هنر پژوهي نقش جهان گشايش يافت.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، 26 اثر خوشنويسي در مضامين قرآني، در سبك‌هاي «ثلث جلي»، «نستعليق» و «جلي ديواني» كه از حدود هشت سال پيش تا كنون توسط اين هنرمند خوشنويسي شده، در اين نمايشگاه در معرض ديد علاقه‌مندان قرار گرفته است.

حسين نجفي در خصوص سبك كارهايش گفت: تخصصم بيشتر در خط ثلث است؛ اما در سبك‌هاي ديگر خوشنويسي هم كار كرده‌ام. خوشنويسي را از سال 1364 شروع كردم و از سال 1371 نزد استاد مرحوم جواد سبتي به صورت حرفه‌اي فراگيري اين هنر را ادامه دادم و در محضر ايشان خطوط «رقعه»، «ديواني» و «جلي ديواني» و «نسخ عربي» را آموختم. پس از آن در محضر استاد عبدالصمد صمدي به يادگيري خطوط «نسخ» و «ثلث» پرداختم و « نستعليق» را نيز نزد استاد اخوين فرا گرفتم.

نجفي افزود: پس از فراگيري دوره ‌هاي تخصصي در جشنواره ‌هاي جهاني و داخلي بسياري شركت كردم و رقابت در اين عرصه‌ها باعث پيشرفتم در زمينه خوشنويسي شد و موفق به كسب رتبه‌هايي در اين جشنواره ها شدم كه از آن جمله رتبه اول در چهار دوره مسابقه بين المللي مركز فرهنگي سازمان كنفرانس اسلامي(ارسيكا) است كه دو دوره آن براي خط ثلث بود.

وي افزود: پس از من از ايران فقط يكي از شاگردانم پس از سال‌ها موفق به كسب اين جايزه شده است.در واقع به جز من و شاگردم آقاي علي احسان پور تاكنون كسي از ايران موفق به دريافت اين رتبه در «ثلث» نشده است.

اين خوشنويس در ادامه درباره نامگذاري اين نمايشگاه با عنوان «حُبُّ الحُسين» گفت: دو دليل براي اين نامگذاري داشتم يكي مقارن شدن با ماه محرم و ايام عاشورا و ارتباط تعدادي از اين آثار با اين مناسبت و دليل دوم نام خودم كه حب الحسين است. پدرم ارادت و عشق زيادي به امام حسين(ع) و حضرت علي(ع) داشتند و زماني كه من به دنيا آمدم، اعتقاد داشتند من كوچكتر از آن هستم كه نام علي يا حسين را بر روي من بگذارند و تصميم گرفتند نامم را عشق حسين بگذارند؛ بنابراين نام حب الحسين روي من گذاشته شد كه بعدها در شناسنامه به حسين تغيير كرد؛اما نام اصلي من حب الحسين است.

به گفته اين هنرمند خوشنويس، نمايشگاه حب الحسين، نخستين نمايشگاه فردي ايشان است، اما پيش از اين در نمايشگاه‌هاي گروهي داخلي و بين المللي بسياري شركت داشته است. وي اظهار اميدواري كرد در آينده اي نزديك نمايشگاه ديگري از آثارش برگزار كند.

«جايزه مسابقه بين‌المللي مركز فرهنگي سازمان كنفرانس اسلامي براي خط "جلي ديواني"، سال‌ 2004 و براي خط "ثلث" و "نستعليق" در سال 2007»، «رتبه دوم خط "نستعليق" در شانزدهمين نمايشگاه بين المللي قرآن كريم»‌، «رتبه نخست خط "ثلث" درهفدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم»، «رتبه نخست دومين جشنواره بين المللي تجسمي فجر براي خط "ثلث" در سال 1388»، «رتبه نخست جشنواره سراسري ملي كريمه اهل بيت براي خط "ثلث" در سال 1389» و «رتبه دوم اولين دوسالانه بين المللي خوشنويسي ايران براي خط "ثلث" در سال 1389» از جمله مقام‌هايي است كه اين هنرمند خوشنويس تا كنون به دست آورده است.

همچنين وي داوري خوشنويسي در نمايشگاه بين المللي قرآن كريم و جشنواره‌هاي ملي ديگر و خوشنويسي كتيبه‌ها در عتبات عاليات،‌ مساجد و حسينيه‌هاي زيادي را در كارنامه خود دارد.

نمايشگاه خوشنويسي «حُبُّ الحُسين»، يكشنبه دوم آبان، ساعت 16 گشايش يافت و تا دوازدهم همين ماه ادامه دارد.

علاقه‌مندان مي‌توانند، روزهاي شنبه تا چهارشنبه از ساعت 10 تا 17 براي ديدن اين آثار به مركز هنر پژوهي نقش جهان در خيابان ولي‌عصر(عج)، بالاتر از خيابان شهيد بهشتي، ضلع جنوب غربي بوستان ساعي، پلاك 2169 مراجعه نمايند.

براي اطلاع از اخبار فرهنگستان هنر به كانال ما در تلگرام بپيونديد: https://telegram.me/artacademy

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ٣ آبان ١٣٩٥ - ١٣:٤٤ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;