• پنج شنبه ٢٤ آبان ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > افتتاح بنیاد ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی


در فرهنگستان هنر و با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد:
افتتاح بنیاد ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی

 

بنیاد ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی ششم بهمن 1398 در فرهنگستان هنر آغاز به کار کرد.

بنیاد ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی ششم بهمن 1398 در فرهنگستان هنر رونمایی شد.
به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، بنیاد ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی با حمایت معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و یونیدو (سازمان توسعه صنعتی ملل متحد)، یکشنبه ششم بهمن 1398، در تهران و شش دفتر استانی افتتاح شد. این بنیاد در حمایت از توسعه فناوری‌های فرهنگی و پشتیبانی از صنایع خلاق، فعالیت می‌کند.
آیین افتتاح این بنیاد ظهر یکشنبه ششم بهمن 1398، با حضور محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه؛ علیرضا اسماعیلی سرپرست فرهنگستان هنر، عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار؛ پویا محمودیان، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛ پدرام پاک آیین، مدیرکل  فرهنگی مجلس شورای اسلامی و جمعی از فعالان حوزه‌های کسب‌وکار فرهنگی فناورانه در فرهنگستان هنر برگزار شد. در این مراسم همچنین از چند دستاورد نوین فناوری فرهنگی کشور همچون موزه مجازی و پلتفورم VR و سامانه AR رونمایی شد.
محمد شریعتمداری در این مراسم اظهار کرد: رشد اقتصادی بخش‌های فرهنگی و خلاق بسیار بالاست. بر اساس آمار یونسکو در سال ۲۰۱۳، نزدیک ۳۰میلیون اشتغال در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی وجود داشته و حدود 2هزار و ۲۵۰میلیارد دلار نیز گردش مالی در این صنایع ایجاد شده است که بیشترین سهم آن متعلق به قاره آسیا و اقیانوسیه با ۳۴درصد سهم از ارزش افزوده و ۱۲میلیون و ۷۰۰هزار نفر فرصت شغلی است.
وزیر کار گفت: در طبقه‌بندی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد) نیز حجم اقتصاد خلاق در سال ۲۰۱۳ بیش از 3هزار و ۶۰۰میلیارد دلار معادل 5درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا است.
او گفت: در سال ۲۰۱۵ میزان صادرات محصولات و خدمات خلاق و فرهنگی بیش از ۵۰۹میلیارد دلار بوده که سهم کشورهای درحال‌توسعه در این حوزه بیش از کشورهای توسعه‌یافته، و معادل ۲۶۵میلیارد دلار بوده است. صنایع خلاق و فرهنگی نقطه تقاطع هنر، کسب‌وکار و فناوری است و امتیاز آن نسبت به صنایع دیگر، هزینه کمتر و اشتغال‌زایی بیشتر است.
او ادامه داد: هزینه ایجاد هر شغل پایدار در بسیاری از رشته‌ها بیش از ۵۰۰میلیون تومان است، ولی در حوزه صنایع فرهنگی، ایجاد یک شغل نیاز به حدود ۷۰میلیون تومان هزینه برای هر نفر دارد.
شریعتمداری تأکید کرد: یکی از رکن‌های اصلی صنایع فرهنگی، انسان و انسان‌محوری است و تا وقتی خلاقیت انسان وجود دارد، از طریق فرهنگ نیز می‌شود ثروت‌آفرینی کرد. اکنون این انگاره در جامعه حاکم است که برای ایجاد و اجرای یک رویداد فرهنگی حتماً باید دولت هرینه کند؛ این نشان‌دهنده یک خلأ است. متکی‌کردن برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و هنری به بودجه‌های دولتی مانع از تحقق این هدف است.
وزیر کار با اشاره به اینکه بسیاری از برنامه‌های فرهنگی در کشور با حمایت دولت انجام می‌شود، گفت: تشکیل بنیاد ملی توسعه فناوری فرهنگی، راهی برای ورود محکم بخش خصوصی به حوزه توسعه صنایع فرهنگی با تمرکز بر توسعه فناوری‌های نوین در این حوزه است.
معاون توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در مراسم افتتاح این بنیاد گفت: آنچه امروز با آن مواجهیم، تعارض فرهنگی و تمدنی است؛ به این معنا که عقبه‌های تمدن فرهنگی را نمی‌توان حذف کرد و اگر بخواهیم تمدن حاکم را حذف کنیم، مواجهه شکل می‌گیرد.
او با اشاره به ظرفیت تمدنی و فرهنگی کشور و استفاده‌نکردن از آن، گفت: یکی از فرصت‌ها این است که بین محتوای فرهنگی و زمینه این فرهنگ، برای جریان‌یافتن در دنیا تفکیک قائل شویم و تکنولوژی این زمینه را برای ما فراهم کرده تا بتوانیم تولیدات فرهنگی حاصل از عقبه فرهنگی خود را در دنیا توسعه و جریان دهیم.
معاون توسعه کارآفرینی وزارت کار گفت: نقش بنیاد ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی قطعاً فعالیت به‌عنوان جایگزینی برای نوآفرین‌ها (استارت‌آپ‌ها) و کدنویسی نیست؛ بلکه این بنیاد باید زمینه و فرصت را فراهم کند تا بازیگران، با بروز خلاقانه فعالیت‌های فرهنگی خود، شکوفا شوند.

هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضاییه، نیز با انتقاد از نظام تربیتی کشور در حوزه ایجاد خلاقیت، گفت: در حالی که باید در تربیت جوانان به قوه خلاقیت بیش از پیش توجه کنیم، متأسفانه نظام تربیتی ما در این زمینه ظرفیت لازم را ایجاد نکرده و حتی خلاقیت‌کُش هم بوده است.
او گفت: بچه‌ها تا قبل از رفتن به مدرسه، خلاقیت‌هایشان بیشتر است ولی وقتی وارد نظام مدرسه می‌شوند خلاقیت‌هایشان کمرنگ می‌شود یا از بین می‌رود. آنها هنرهای نقاشی و خط یاد می‌گیرند، ولی قوای خلاقیتشان فرصت مجال و گسترش نمی‌یابد؛ لذا در بحث تربیت جوانان و نوجوانان به جای تقویت قوه عاقله یا محسوسات، باید قوه خلاقانه تقویت شود.
صادقی بر لزوم سرمایه‌گذاری در گردشگری‌هایی که بر پایه زیست‌بوم فرهنگی کشور منطبق شده باشد، تأکید کرد و با استقبال از فناوری‌های نوین ارتباطی، گفت: ما در قوه قضاییه به «فرصنعت» نیاز داریم تا بتوانیم با ارتقای سطح آگاهی و ارائه مشاوره‌های قضایی، رفتار حقوقی مردم را توسعه و نیاز جامعه را به خواسته تبدیل کنیم.

امیرحسین اسدی، رئیس بنیاد توسعه فناوری فرهنگی، در ادامه مراسم گفت: این بنیاد، نهادی خصوصی و دولتی است و تعیین راهبردها بر عهده دولت است و اجرای این راهبردها با بخش خصوصی است. بنیاد موظف است بخش خصوصی و دولتی را تلفیق کند و تجاری‌سازی فرهنگی و فناوری فرهنگی را ایجاد کند.
همچنین محمد عبده ابطحی، مدیر رسته فناوری اطلاعات طرح تکاپو، در این مراسم گفت: صنایع خلاق و فرهنگی طیفی وسیع را شامل می‌شود که یک بخش آن شامل سینما، تئاتر، موسیقی و بخش دیگر معماری، اسباب‌بازی و جواهرآلات است و این صنعت در دنیا درآمدزایی بالایی دارد.
او با اشاره به وضعیت بازار محتوای داخلی صنایع خلاق و فرهنگی در سال 1397 گفت: بازار صنایع خلاق و فرهنگی در دنیا بین ۲۲۵۰میلیارد تا ۳۶۰۰میلیارد دلار و حجم صادرات در این حوزه بیش از ۵۰۰میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ برآورد شده است. در حالی که سهم ما از صادرات صنایع خلاق و فرهنگی حدود ۴۴۰میلیون دلار و معادل ۴هزار میلیارد تومان است و هنوز نتوانسته‌ایم بازار این بخش را به خود اختصاص بدهیم.

در انتهای این مراسم، توافق‌نامه «همکاری چندجانبه توسعه زیست‌بوم کسب‌وکارهای فناوری فرهنگی» میان بنیاد ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی با فرهنگستان هنر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونت فرهنگی قوه قضاییه، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار و معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، اداره کل فرهنگی و روابط عمومی مجلس شورای اسلامی و دانشگاه پیام نور امضا شد.

 

 

 

 
 
 

زمان انتشار: دوشنبه ٧ بهمن ١٣٩٨ - ١١:٤٦ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;