آرم فرهنگستان هنر
اخبار > معرفی فرهنگ، هنر و تمدن ایران اسلامی در سایه آثار هنرمندان مؤلف و متعهد میسور است


رئیس فرهنگستان هنر در دیدار رایزنان فرهنگی اعزام به خارج عنوان کرد:
معرفی فرهنگ، هنر و تمدن ایران اسلامی در سایه آثار هنرمندان مؤلف و متعهد میسور است

 

رئیس فرهنگستان هنر، در دیدار رایزنان فرهنگی پیش از اعزام به خارج، هنر را عرصه و میدان جهاد و جبهه دانست که معرفی فرهنگ، هنر و تمدن چند هزارساله ایران اسلامی تنها در سایه هنرمندان مؤلف و متعهد به جهان میسور خواهد بود.

به گزارش روابط‌عمومی فرهنگستان هنر، مجید شاه‌حسینی، رئیس این فرهنگستان، عصر دوشنبه 6 شهریور ماه 1402 با رایزنان فرهنگی پیش از اعزام به خارج دیدار و گفت‌گو داشت. در این دیدار که رایزنان و وابستگان فرهنگی حضور داشتند؛ مجید شاه‌حسینی، ضمن خوشامدگویی و آرزوی موفقیت، در ابتدای سخنان خود، عرصه فرهنگی را میدان جهاد و جبهه دانست و گفت: نمایندگانی که به خارج از مرزهای ایران اسلامی اعزام می‌شوند، به نوعی در راه جهاد فرهنگی قدم برمی‌دارند و در این راه می‌بایست با شناخت صحیح، نسبت به معرفی فرهنگ و هنر کشور بپردازند.

رئیس فرهنگستان هنر در ادامه به سبقه تمدنی ایران اسلامی اشاره و با ارائه مقدمه‌ای به تشریح سیر تشکیل تمدن‌ها پرداخت و خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران سابقه تمدن کهن لااقل پنج هزارساله را پشت سر دارد. جوامع بشری از قبیله و عشیره آغاز شده و طی جنگ‌ها و پشت سر گذاشتن مسایل و مصائبی به تولد یک ملت می‌رسند. دانش گرانشی و تمدنی، فرهنگی و هنری یک ملت باید به حدی برسد که به تشکیل امپراطوری بیانجامد، آنچه که دنیا خواستار آن بود و نتوانست به آن دست بیابد. فرهنگ و هنر ایران در سایه چنین تمدنی به رشد و شکوفایی رسیده است.

شاه‌حسینی، یونان را از دیرباز رقیب تمدنی ایران نه تنها در عرصه سیاسی، اجتماعی، تاریخی و فرهنگی بلکه در عرصه هنر دانست و با اشاره به کتاب کوروش‌نامه یا کوروپدیا (به یونانی) تصریح کرد: آنچه که امروز در داخل مرزهای جمهوری اسلامی ایران با آن مواجه هستیم، حاصل تزاحمی است که با میراث تمدنی یونان داریم، البته در حکمت و فلسفه نکاتی قابل توجه دارد، ولی در هنر با ما دمساز نبوده و اگر در آکادمی‌ها و آموزشگاه‌های هنر، مشکلی در آموزش هنر وجود دارد و مصادیق آن با نظام دینی ما ساگاز نیست، رد پای تمدن یونان را جدی ببینید. کتاب‌هایی که هم‌اکنون در حوزه سینما و نمایشنامه‌نویسی در دانشگاه‎ها تدریس می‌شوند، از کتاب‌های یونان سرچشمه گرفته‌اند و سیاهی و تباهی که در سینمای ما وجود دارد، حاصل همین تفکر است که نمی‌تواند نماینده فرهنگ و هنر ما باشد.

رئیس فرهنگستان هنر با این مقدمه به مصادیق بیشتر در زمینه هنرهای ایرانی اسلامی پرداخت و توضیح داد: اگر قرار است هفته‌های فرهنگی و به‌ویژه هفته فیلم برگزار شود، باید آثار سینمایی را به درستی بشناسیم. سینما در واقع یک رسانه است تا هنر و بهتر است آثار هنری و هنرمندانی را به خارج از مرزها معرفی کنیم که مقلد نباشند، بلکه هنرمند مؤلف و متعهد را شناسایی و معرفی نماییم.

مجید شاه‌حسینی، در پایان سخنان خود یادآور شد: این فرهنگستان دارای ظرفیت‌های بسیاری در گروه‌های تخصصی خود در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی، معماری و شهرسازی، سینما و دیگر گروه‌هاست و بسیاری از هنرمندان و استادان طراز اول با این فرهنگستان همکاری می‌کنند که از ظرفیت‌های عظیم فرهنگی و هنری شناخته شده و مشاوران ارزشمندی در حوزه هنر محسوب می‌شوند.

در ادامه این نشست هر یک از حاضران به ارائه نظرات و پرسش‌های خود پرداختند و خواستار تعاملات بیشتر با فرهنگستان هنر به عنوان بازوی فکری شدند.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ٧ شهريور ١٤٠٢ - ١٤:٠٩ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;