تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > مجموعه گنجعلي‌خان، نمادي از شهرسازي دوران اسلامي است


عضو شورای علمی همایش «سلطان¬محمد» گفت:
مجموعه گنجعلي‌خان، نمادي از شهرسازي دوران اسلامي است

 

زهره بزرگمهری، عضو شورای علمی همایش سلطان¬محمد، اظهار داشت: «در مجموعه گنجعلی‌خان برای نخستین بار در دوران اسلامی شهرسازی به صورتی فکر‌شده و دستوری مدّ نظر قرار می‌گیرد.»

زهره بزرگمهری، عضو شورای علمی همایش سلطان­محمد، اظهار داشت: «در مجموعه گنجعلی­خان برای نخستین بار در دوران اسلامی شهرسازی به صورتی فکر­ شده و دستوری مدّ نظر قرار می­گیرد.»

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، همايش «سلطان محمد معمار يزدي» كه سال گذشته فراخوان آن منتشر شد، ارديبهشت امسال در فرهنگستان هنر برگزار مي‌شود. به همين مناسبت با زهره بزرگمهري از اعضاي شوراي علمي اين همايش گفتگويي كوتاه داشتيم. وي در خصوص آنكه از چه راهی با آثار سلطان محمد معمار یزدی آشنا شده، اظهار داشت: در اولین سفرم به کرمان، درست چهل سال پیش، وقتی شاهکار معماری مجموعه گنجعلی­خان را دیدم با نام سازنده­اش آشنا شدم و با دیدن و بررسی رباط زین­الدین به شناخت بیشتری رسیدم.

بزرگمهری درباره اینکه آیا سلطان­محمد را می‌توانیم صاحب سبک در معماری عصر صفوی بدانیم، تصريح كرد: سلطان­محمد معماریزدی به­راستی صاحب سبک و اندیشه، هم در تک بنا و هم در خلق مجموعه بناهاست. رباط زین‌الدین در نوع خود منحصر به فرد است. در مجموعه گنجعلی­خان برای نخستین بار در دوران اسلامی شهرسازی به صورتی فکر­شده و دستوری مدّ نظر قرار می­گیرد.

به نظر بزرگمهری حمام گنجعلی­خان برای مرد و زن کاربری داشته که در ساعات مختلف روز و شب به هر گروه اختصاص داده می­شده ­است. همچنین از منظر وی این حمام برای استفاده عموم بوده؛ ولی در زمان یا زمان­هایی خاص برای استفاده اشراف و بزرگان به کار می­رفته است.

وی درباره تقسیم­بندی­های حمام گنجعلی­خان اظهار داشت: این حمام کامل­ترین تقسیم‌بندی از لحاظ عملکرد و فضاسازی را دارد که بحث درباره آن بسيار مفصل است.

زهره بزرگمهری دکتری مرمت بناهای تاریخی از دانشگاه شهید بهشتی، دارنده نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو هیئت راهبردی پایگاه میراث فرهنگی برخی شهرهای تاریخی ایران، مدیر کل دفتر فنی حفظ و احیا سازمان میراث فرهنگی، مشاور گروه هنر و معماری دانشنامه جهان اسلام و استاد تخصصی ارزشیابی مرمت بنا برای هنرمندان هنرهای سنتی است. ایشان در رزومه پربار خود طرح مرمت و احیای بناهای تاریخی مانند: تپه باستانی آوه، سرای حاج­باشی بازار اراک، بازسازی پوشش­های بازارچه حاج­قنبر یزد، مرمت و احیای مقبره استاد محمدکریم پیرنیا و ... را نیز دارد.

همايش سلطان­محمد معماريزدي 24 ارديبهشت ، 1397ساعت 14، در سالن همايش‌هاي فرهنگستان هنر به نشاني خیابان ولی‌عصر(عج)، پايين‌تر از چهارراه طالقانی، شماره 1552 برگزار می­شود. حضور علاقه‌مندان در اين همايش آزاد است.

 

 
 
 

زمان انتشار: چهارشنبه ١٩ ارديبهشت ١٣٩٧ - ١١:٠٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.