تازه های خبری
آخرین گزارش ها
اخبار
اخبار موسسات و زیرمجموعه ها
اخبار > معرفی کتاب خیال و ذوق و زیبایی در آرای امام محمد غزالی از زبان نویسنده کتاب +فیلم


به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی
معرفی کتاب خیال و ذوق و زیبایی در آرای امام محمد غزالی از زبان نویسنده کتاب +فیلم

 

کتاب خیال و ذوق و زیبایی در آرای امام محمد غزالی، نوشته حسن بلخاری ‌قهی که به همت انتشارات فرهنگستان هنر منتشر شده است به تأمل و پژوهش درباره مفاهیم بنیادین فلسفه هنر و زیباشناسی یعنی هنر (فن)، زیبایی، خیال و ذوق در کیمیای سعادت، مشکوة‌الانوار و دیگر آثار غزالی چون مقصدالاسنی فی شرح اسماءالحسنی می¬پردازد.

کتاب خیال و ذوق و زیبایی در آرای امام محمد غزالی، نوشته حسن بلخاری ‌قهی که به همت انتشارات فرهنگستان هنر منتشر شده است به تأمل و پژوهش درباره مفاهیم بنیادین فلسفه هنر و زیباشناسی یعنی هنر (فن)، زیبایی، خیال و ذوق در کیمیای سعادت، مشکوة‌الانوار و دیگر آثار غزالی چون مقصدالاسنی فی شرح اسماءالحسنی می‌پردازد.
به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، کتاب خیال و ذوق و زیبایی در آرای امام محمد غزالی در دو بخش «احوال و آثار محمد غزالی» و «حکمت هنر و زیبایی در آرای امام محمد غزالی» تدوین شده است. نویسنده در بخش نخست کتاب، به چهار فصلِ «غزالی و آثارش»، «حقیقت غزالی به روایت خویش در المنقذ من الضلال (از شک تا یقین)»، «آشنایی با دو کتاب احیاءالعلوم و کیمیای سعادت» و همچنین «امام محمد غزالی و شیخ شهاب‌الدین سهروردی (پیدایش و تکوین حکمت مبتنی بر نور)» پرداخته است. بخش دوم نیز مشتمل بر پنج فصل است و نگارنده مباحثِ «غزالی، خیال و تخیل»، «جمال و زیبایی از منظر غزالی»، «قوه ذوق در آرای امام محمد غزالی و ایمانوئل کانت»، «غزالی، سماع و موسیقی» و «غزالی و تمثیل معماری در تبیین آفرینش عالم» را پیشِ روی خوانندگان کتاب قرار داده است.
امام محمد غزالی اندیشمندی مهم در تاریخ تفکر جهان اسلام و ایران به شمار می‌رود. تأثیر شگرف و نقش او در اندیشه اسلامی از یک سو و حملات تند او علیه فلسفه‌، که خوشایند عقل‌ستیزان بود، از دیگر سو، رویکردهای متفاوتی را نسبت به آثار و احوالش از سوی اندیشمندان به همراه داشته است. برخی غزالی را از دریچه احیاءالعلوم، کیمیای سعادت و اعترافات صادقانه و زلالش در المنقذ من الضلال نگریسته‌اند که در تاریخِ اندیشه، تأثیرگذار و جریان‌ساز بوده است. و برخی دیگر به او از منظر تهافت و حملات تند و بی‌پروایش به ابن‌سینا، اخوان‌الصفا و فارابی و آرا و مواضع اجتماعی، مذهبی و سیاسی‌اش پرداخته‌اند.
غزالی در مباحث حکمی هنر و زیبایی نیز صاحب رأی و ایده‌پرداز بوده است. «از جمله اختصاصات آرا و نظرهای غزالی و کارکردهای فلسفه هنری آثار او نگاشتن بابی مستقل و وسیع در باب موسیقی، هم در احیاء‌العلوم و هم در کیمیای سعادت، ارائه تأملات بسیار غنی و عمیق درباره جمال و زیبایی در احیاء‌العلوم، تبیین لطایفی در کارکرد قوه خیال و کارکردهای عظیم هنری آن، ارائه تحلیل قَدَری از قوه ذوق (که چند قرن بعد مشابه آن را کانت بیان کرد)، و مهم‌تر استناد به مثال‌های هنری چون نقاشی چینیان و رومیان است.»
این اثر رهاورد تازه مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) در 250 صفحه برای علاقه‌مندان به حوزه حکمت هنر و زیباشناسی اسلامی در سال 1399 است.علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند اینجـا کتاب را با تخفیف ویژه هفته کتاب تهیه نمایند.
دکتر حسن بلخاری قهی که تالیف این کتاب را برعهده داشته است، به مناسبت هفته کتاب در یک فیلم کوتاه به معرفی این کتاب پرداخته است.برای دیدن این فیلم اینجا کلیک کنید.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ٢٧ آبان ١٣٩٩ - ١١:٤٦ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




کلیه حقوق متعلق به این پورتال برای فرهنگستان هنر محفوظ است.