کتاب قرآنهای دوره تیموری، درآمدی بر نظام بصری حاکم بر نسخ خطی ایرانی از تازههای نشر پژوهشکده هنر در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشود.
کتاب قرآنهای دوره تیموری، درآمدی بر نظام بصری حاکم بر نسخ خطی ایرانی از تازههای نشر پژوهشکده هنر در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشود.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده هنر، وابسته به فرهنگستان هنر، کتاب قرآنهای تیموری، درآمدی بر نظام بصری حاکم بر نسخ خطی ایرانی، تألیف طیبه بهشتی، که به تازگی توسط پژوهشکده هنر و با همكاری انتشارات متن منتشر شده است، در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشود.
«قرآنهای دوره تیموری» در دو فصل تنظیم شده است؛ فصل اول، به معرفی و توصیف برجستهترین قرآنهای تیموری محفوظ در موزه ملی ایران اختصاص یافته است و فصل دوم این کتاب به تدوین نظام بصری حاکم بر مجموع جزءهای قرآنی شماره ۹۲۳۲ محفوظ در موزه ملی ایران اختصاص یافته و ضمن بررسی ویژگیهای سبکشناختی مجموعه اخیر، درباره ویژگیها و چگونگی صفحهآرایی آن نیز بحث شده است. سپس با تکیه بر فرضیات معین، تذهیبهای اجرا شده در دو نسخه مربوط به جزءهای ششم و هشتم این مجموعه به لحاظ بصری تحلیل شدهاند و به ساختارهای پنهانیای که این دو تذهیب بر اساس آنها شکل گرفته است، پرداخته شده است.
در پایان نیز، فهرست نسخههای قرآنی تیموری محفوظ در بخش دوران اسلامی موزه ملی ایران، همراه با پارهای اصلاحات آمده است که میتواند نیازهای اولیه پژوهشگران این حوزه را رفع کند. این فهرست براساس فهرست اسناد و نسخ بخش دوران اسلامی موزه ملی ایران و نیز شناسنامههای آثاری که در محل موزه قابل دسترسی است، تنظیم شده است.
کتاب قرآنهای تیموری، درآمدی بر نظام بصری حاکم بر نسخ خطی ایرانی، با قطع رقعی و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه، در ۱۱۴ صفحه، مصور، به قیمت 22000تومان در غرفه مؤسسه متن در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
غرفه مؤسسه متن در سي و يكمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، که از 12 تا 22 اردیبهشت در مصلاي امام خميني(ره)، در سالن شبستان، راهروي 26، غرفۀ 21، از ساعت 10 تا 20، میزبان اهالي كتاب است.
|