• پنج شنبه ٢٩ شهريور ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > بشريت و مشرق زميني‌ها هيچگاه لاكتاب نبودند


رييس فرهنگستان هنر:
بشريت و مشرق زميني‌ها هيچگاه لاكتاب نبودند

 

محمدعلي معلم‌دامغاني رييس فرهنگستان هنر، در آيين گشايش نمايشگاه تخصصي «كتاب هنر» كه همزمان با بيست و سومين دوره هفته كتاب در تالار ايران فرهنگستان هنر برگزار شد، اظهار داشت: بشريت و خصوصا مشرق زميني‌ها هيچگاه لاكتاب نبودند.


محمدعلي معلم‌دامغاني رييس فرهنگستان هنر، در آيين گشايش نمايشگاه تخصصي «كتاب هنر» كه همزمان با بيست و سومين دوره هفته كتاب در تالار ايران فرهنگستان هنر برگزار شد، اظهار داشت: بشريت و خصوصا مشرق زميني‌ها هيچگاه لاكتاب نبودند

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، علی معلم دامغاني رئیس فرهنگستان هنر، در آيين گشايش نمايشگا تخصصي «كتاب هنر» كه همزمان با بيست ‌و سومين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران در تالار فرهنگستان هنر برگزار شد، اظهار داشت: بشريت و خصوصا مشرق زميني‌ها هيچگاه لا كتاب نبودند و اگر كتاب‌هاي گذشته را در كنار هم قرار دهيم و از آن كتاب گردآوري كنيم در حقيقت نشان درايت و دانايي هستند و هنوز چيزي بر حرف گذشتگان افزوده نشده است.

استاد معلم با اشاره به بيتي از اشعار صائب (ما ز آغاز و ز انجام جهان بی‌خبریم اول و آخر این کهنه کتاب افتاده است) ادامه داد: اين باور كردني نيست كه اول و آخر اين كهنه كتاب افتاده‌است. دو چيز قابل تشخيص است كه يكي آفتاب و ديگري نور است و به طور كلي جهان دو رودخانه نور و آب است كه هنديان به آن اعتقاد دارند و آن را گنگا و جمنا مي‌نامند كه اين دو در يك نقطه خاص كه سنگا نام دارد، به هم مي‌پيوندد. آب و نور هر دو منشاء زندگي هستند كه بدون اين دو ادامه زندگي ناممكن است.

وي در ادامه صحبت‌هاي خود به دو كلمه شريعه و شريعت اشاره و در همين زمينه افزود: حال اين را تعميم مي‌دهم به دو كلمه شريعه و شريعت كه مانند رودخانه نور در كتاب جاري است و با كتاب منتقل مي‌شود و مي‌بينيم كه دو كتاب قرآن و نهج‌البلاغه و كتاب‌هاي ديگري كه در طول زندگي بشريت وجود دارد، جريان پيدا مي‌كند و در روح و روان آدميان جاري و باقي‌است.

وي سپس به حدیث شریف «مدادالعلماء افضل من دماء الشهداء» اشاره و در ادامه شعر صائب توضیح داد: همانطور كه از اين حديث بر مي‌آيد قلم و كتاب برتر از خون شهدا ذكر شده و آنهايي كه در واقع تشنه‌اند، روح و روانشان با كتاب سيراب مي‌شود. و قرآن كه برترين و كامل‌ترين كتاب‌هاست براي همه بشريت آمده است پس با وجود قرآن نه اول اين كتاب افتاده است و نه آخر آن .

رييس فرهنگستان هنر به حس‌هاي انساني اشاره و در ادامه تصريح كرد: اگر انسان زيبا ببيند، خروجي آن كلام زيبا خواهد بود و بايد گفت همه كتاب‌ها عين فرهنگ هستند و با هنر ايجاد مي‌شوند و كدام كتاب را مي‌شناسيد كه فرهنگي و هنري نباشد.

در ادامه اين مراسم، مرشد ميرزا علي، مرثيه‌اي به مناسبت ايام محرم اجرا كرد.

براي اطلاع از اخبار فرهنگستان هنر به كانال ما در تلگرام بپيونديد: https://telegram.me/artacademy






 
 
 

زمان انتشار: يکشنبه ٢٤ آبان ١٣٩٤ - ١١:٣٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;