• سه شنبه ٢٢ آبان ١٤٠٣
  • En

آرم فرهنگستان هنر
اخبار > آثار استاد مهرگان نياز به امضاء ندارند


آثار استاد مهرگان نياز به امضاء ندارند

 

محمد علي رجبي در بزرگداشت و نمايشگاه آثار استاد مجيد مهرگان عنوان كرد: «آثار استاد مهرگان خاص خود اوست و نياز به امضا ندارد و هرآنكس كه اين آثار را ببيند متوجه خواهد شد كه تمامي آن‌ها متعلق به يك نفر است.»

محمد علي رجبي در بزرگداشت و نمايشگاه آثار استاد مجيد مهرگان عنوان كرد: «آثار استاد مهرگان خاص خود اوست و نياز به امضا ندارد و هرآنكس كه اين آثار را ببيند متوجه خواهد شد كه تمامي آن‌ها متعلق به يك نفر است.»

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، محمدعلي رجبي، هنرمند، پژوهشگر و استاد دانشگاه در آغازين كلام خود «مجيد مهرگان» را يكي از گنجينه‌هاي هنري ايران شمرد و هنرپروري را منوط به شرايط زمانه دانست و دراين باره اظهار داشت: هنگاميكه مي‌خواهيم از هنرمندي كه سال‌ها رنج كشيده و به مقام استادي رسيده، سخن بگوييم، بايد به شرايط زمانه و دوران او توجه كنيم. هنرمنداني چون سلطان محمد و كمال‌الدين بهزاد حاصل شرايط زمانه خود بودند. هر زمان و دوراني كه هنرمندان با شاعران و حكماي بزرگ براي همدلي و هم‌زباني، گردهم مي‌آمدند و زمينه فرهنگي و هنري جامعه نيز برايشان فراهم بود و مكان‌هايي چون كتابخانه‌هاي مركزي و هنرستان‌هاي مركزي وجود داشت، هنرمندان رشد مي‌كردند و تعدادشان بي‌شمار مي‌شد.

وي به سندي كه استاد محمد هراتي مربوط به دوره سلطان محمد يافته، اشاره كرد و در همين زمينه افزود: اين سند نشان مي‌دهد كه براي يك اثر سلطان محمد، شاه طهماسب چه پاداش بزرگي به وي اهدا كرد كه در تاريخ ما، اين نوع حمايت‌ها بي‌سابقه است. حتي در برخي از نقاط تاريخ مي‌بينيم كه هنرمندان به جاي شاه مي‌نشستند و در مقام پادشاهي به خواست‌ها و دستوراتشان توجه مي‌شد.

اين استاد دانشگاه، سپس به شخصيت هنري مجيد مهرگان پرداخت و بيان كرد: در سال‌هاي تدريس استاد مهرگان آنچه به شاگردان خود مي‌آموختند، به گزافه نمي‌گفتند و نه به عنوان يك نقال، بلكه به عنوان كسي كه موضع نگارگري را به درستي درك كرده و مي‌شناسد، آموزه‌هاي ايشان جداي از فرهنگ اصيل ايراني نبوده‌است. همين مسئله باعث شد كه شاگرداني كه ايشان تربيت كردند از حساسيت بالايي برخوردار باشند و بسياري از آن‌ها امروز از پژوهشگران و نگارگران برجسته كشور باشند.

محمدعلي رجبي به نقد آثار نامفهومي كه توسط برخي از هنرمندان منتشر مي‌شود اشاره و تصريح كرد: امروز غرب تمام وجود ما را مسخر كرده و چيزهاي سطحي مقبول تر از آثار و گنج‌هاي هنري ما مورد قبول جوانان قرار مي‌گيرند كه ناشي از عدم آگاهي نسبت به فرهنگ اصيل ماست و اين وظيفه هر استادي است كه اين آكاهي‌ها را در ميانه راه به شاگردان خود گوشزد كند و استاد مهرگان از جمله هنرمنداني است كه تهاجم فرهنگي دغدغه او در اين سال‌هاست به طوري كه او هميشه شاگردانش را به خوانش متون قديم و اصيل تشويق مي‌كردند.

وي به تعليماتي كه مجيد مهرگان در منظر استادان خود فرا گرفته اشاره كرد و افزود: خاطره‌اي كه استاد مهرگان از استاد فرشچيان دارند اين است كه ايشان گفتند كه مانند من نقاشي نكش چون خيلي كه بالا بروي مانند من خواهي شد و اين مسئله باعث شد كه امروز كارهاي استاد مهرگان فراتر از تصور و خاص خود او باشد.

 
 
 

زمان انتشار: سه شنبه ٢١ مهر ١٣٩٤ - ١١:١٣ | نسخه چاپي

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج




اخبار
;